Вибори скінчилися. У Азарова вже немає оптимізму щодо стабільності і покращення

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.11.2012 15:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18930

Прем’єр-міністр України Микола Азаров сьогодні заявив, що через несприятливу кон’юнктуру на світовому ринку ціни на окремі види металургійної продукції, яку експортує Україна, в жовтні впали на 11-15%.

"Позитивних для нас тенденцій на зовнішніх ринках поки немає. Навпаки, поглиблення боргової кризи в низці європейських країн, тривала політична нестабільність в країнах Близького Сходу, уповільнення економічного зростання в країнах Південно-Східної Азії значно зменшили попит на український метал. При цьому ціни на окремі види металопродукції вже близькі до собівартості їх виробництва. Тільки за жовтень ціни на арматуру, катанку, прокат і заготівлю впали на 11-15%. Валютної виручки в країну надходить все менше", - зазначив Азаров.

Глава уряду не упустив можливості наголосити, що на Україну тисне "кабальна ціна за російський природний газ", відповідно до якої витрати на його закупівлю постійно зростають.

Азаров повідомив також, що на внутрішньому споживчому ринку продається 59% товарів, вироблених в Україні, та 41% - імпортованих. За його словами, таке співвідношення, на відміну від України, може собі дозволити виключно багата країна зі стабільно зростаючим експортом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.