У Дніпропетровську проголосили початок «нового Майдану»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.11.2012 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18932

У Дніпропетровську сьогодні розпочалась безстрокова акція протесту проти фальсифікацій результатів вибрів до Верховної Ради України. Акція відбувається під галом «Сьогодні вкрали твій голос – завтра вкрадуть твою свободу!».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в ній беруть участь близько півсотні активістів Об’єднаної опозиції «Батьківщина», члени громадських організацій, жителі міста.

На вході до центрального парку імені Глоби вони виставили намети і оголосили, що не підуть, доки ЦВК не оголосить повторні вибори на п’яти одномандатних округах України або не визнає переможцями опозиціонерів-мажоритарників. Активісти акції також роздають перехожим листівки із закликами приєднуватись до акцій за чесні вибори.

«Ми оголошуємо початок нового Майдану, бо вони знову пішли на фальсифікації, вони знову підтасовують вибори, вони знову роблять вибори за допомогою «Беркуту». Вибори – це народне волевиявлення, і вони це мають зрозуміти. 2004-го року їм це минулось, але сьогодні не минеться. Ми повинні зрозуміти, що маємо захистити результати виборів. Ця акція безстрокова, бо ми не можемо знати, коли це питання вирішиться», – сказав голова обласної організації Товариства «Просвіта» Сергій Довгаль.

«Це просто правовий нігілізм, щоб «Беркут» втручався у виборчий процес, коригував результати волевиявлення народу, застосовував силу до громадян, які за свої податки утримують ту саму міліцію. Це страшно! Ми тут зібрались, аби дати владі зрозуміти, що цей шматок України не продається», – заявив представник «Фронту Змін» Артем Фісунов.

Організатори акції запевняють: заздалегідь попередили міську владу про початок акції. Водночас керівництво парку заявило: будь-які політичні заходи у дитячому парку заборонені і зажадало від активістів припинити мітинг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.