У Freedom House обурені, що Україна дозволила викрасти людину на своїй території

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.11.2012 20:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18933

Президент Freedom House Девід Кремер вважає випадок з викраденням з території України російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва поверненням до радянських методів роботи спецслужб.

Про це він заявив в інтерв’ю «Українському тижню».

«Це було ніщо інше, як викрадення. Складно сказати, чи українська влада співпрацювала з російськими спецслужбами, чи знала про цей випадок, чи просто заплющила на це очі. Прикметно, що вона дозволила викрасти людину на своїй території. Ми не те що стурбовані, а обурені. Це повернення до радянських методів роботи спецслужб. Такого ми не бачили дуже давно», – заявив Кремер.

«Вражає те, що українська влада ніби геть не соромиться, що на її території так вільно почуваються спецслужби іншої держави», – додав він.

Повну версію інтерв’ю з Девідом Кремером читайте в № 45 «Українського тижня»

Як повідомлялося раніше, російський опозиціонер Развозжаєв зник у Києві 19 жовтня, після чого вже 21 жовтня опинився в Москві, де був взятий під варту за рішенням Басманного суду.

Слідчий комітет РФ заявив, що Развозжаєв, якого звинувачують в організації масових заворушень, написав явку з повинною і почав давати свідчення. Згодом Развозжаєв відмовився від явки з повинною.

З вимогою негайно розслідувати викрадення російського опозиціонера до України зверталася міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch та Amnesty International.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.