Кабмін списав шість бойових кораблів українського флоту

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.11.2012 16:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18944

Уряд України виключив зі складу Військово-морських сил шість бойових суден.

Корвет “Ужгород”

Зокрема, Кабмін виключив зі складу ВМС: ракетний корвет Кременчук, протичовновий корвет "Ужгород", базовий тральщик "Маріуполь", ракетний катер "Каховка", судно-мішень СМ-15, навчальний корабель "Сімферополь".

За даними влади, ця техніка виключена у зв’язку із закінченням встановлених термінів їх служби, втратою тактико-технічних характеристик та недоцільністю відновлення.

Згідно з постановою Кабміну, Міністерству оборони слід внести у місячний термін пропозиції щодо подальшого використання зазначених бойових кораблів (катерів) і суден (кораблів) забезпечення.

Від “Аратти”: як відомо, Росія має намір модернізувати свій Чорноморський флот, як новими військовими кораблями, так і перевівши декілька суден з інших флотів.

Український віськово-морський флот знахдиться у такому стані, що про паритет сил навіть зараз казати не доводиться. Адже, при розподілі ЧФ СРСР Україні відійшли старі військові кораблі, які вже на той час практично вичерпали свій термін експлуатації.

Про модернізацію флоту - вже котрий рік ми чуємо лише балачки під час піар-кампаній політиканів. Насправді - військовий флот виявився просто нікому не потрібен. Як і унікальний ракетний крайсер, який донедавна називася "Україна", котрий майже готовий гниє вже 20 років на Миколаєвському суднобудівному заводі. І в цьому, очевидно, є певна символічність. Хіба не так?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.