В Україні розробили власний автомобіль для комунальних служб за 20 тис.дол

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.11.2012 04:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18947

У Києві презентували багатофункціональний автомобіль «Електрон-Терен» малої вантажопідйомності, який не має аналогів на території країн СНД.

Автомобіль був створений на львівському заводі "Електронмаш", де й збираються випускати новинку. Фактично, "Електрон-Терен" - це універсальний механізований комплекс на компактному, економічному, повноприводному і високоманевреному шасі з уніфікованими агрегатами і вузлами серійних автомобілів виробництва Росії і України.

В результаті вийшов український аналог відомих ще з часів СРСР німецьких комунальних вантажівок Multicar за 20 тис. дол.

На шасі автомобіля можуть бути встановлені гідроманіпулятор, завдяки якому оперативно монтується-демонтується декілька типів кузовів (в т.ч. самоскидних) та гідро- і механічні приводи для 50 видів навісного устаткування різного призначення. Завдяки цьому машина здатна, залежно від пори року, очищати вулиці від снігу, мити їх, ремонтувати дороги і тротуари, доглядати зелені насадження, вивозити контейнери із сміттям з важкодоступних місць і виконувати багато інших важких комунальних робіт.

Також автомобіль може використовуватися в інших галузях, наприклад, у будівництві, промисловості, сільському господарстві тощо.

Поки що "Електрон-Терен" існує в єдиному екземплярі, але на заводі готові організувати його серійне виробництво, причому в різних виконаннях (4х2, 4х4), а також з різною вантажопідйомністю 1,0-2 т. Цей автомобіль укомплектований бензиновим двигуном ЗМЗ-409 (такий як на "Газелі"). Цей автомобіль може комплектуватися як бензиновим, так і дизельним двигуном, а також мотором, що працює на зрідженому газі.

У перспективі на "Електронмаші" готові запропонувати і електричну версію "Терена". Проте перспективи цього автомобіля визначатиме ринок. Після успішного дебюту у Львові, новинку показали на київській виставці "Комунмаш", де вона також викликала великий інтерес.

Комунальники вже давно чекають на такий автомобіль, а закуповувати Multicar міста просто не можуть собі дозволити - ціна 10-літнього Multicar на вторинному ринку коливається від 20 до 40 тисяч євро, повдіомляє NEWSru.ua.

До речі, автомобіль отримав вже призабуту емблему "Електрон", добре відому власникам колись популярної марки кольорових телевізорів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.