У британському парламенті не повірили регіоналу, який розповідав про небезпеку «Свободи»

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.11.2012 20:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18953

Британський депутат - консерватор Джон Віттінґдейл розповів, що йому повідомляли про буцімто неонацистський характер партії «Свобода».

«Проте чоловік, якого я знаю дуже добре, дуже освічений, який супроводжував мене під час частини візиту (в Україну – Ред.), дуже поінформований чоловік, сказав мені, що він голосував за «Свободу». А він, наскільки я знаю, зовсім не фашист і не неонацист. Він - український патріот без жодних сумнівів, і він дуже обурений і законом про мову, і хотів виявити свої національні почуття. Я підозрюю, що тут у Британії також є подібне», - зазначив британський депутат.

«Йдеться про певне розчарування провідними політичними партіями, і розчаровані виборці шукають альтернативи», - пояснив Віттінґдейл.

Він повідомив, що був в Україні у день голосування і відвідав кілька виборчих дільниць.

Нагадаємо, у Лондоні у приміщенні, де зазвичай засідають парламентські комітети Британії, пройшов круглий стіл, присвячений виборам в Україні. Під час цього заходу депутат від Партії регіонів Леонід Кожара заявив про небезпеку ВО «Свобода».

«Що не дуже добре в українських виборах, це те, що дві дуже радикальні партії з крайнього лівого і крайнього правого крила здобули велику частину українських голосів. Це означає, що буде новий присмак в українському парламенті. Усі дискусії будуть жорсткіші, ніж раніше… Ми усі стурбовані заявами «Свободи», особливо, на адресу національних меншин. «Свободі» бракує толерантності, і ми особливо стурбовані антисемітськими заявами», – говорив Кожара.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.