Росія готова знизити Україні ціну на газ в обмін на приєднання до Митного союзу

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.11.2012 20:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18955

Ціна на газ для України може бути знижена, «якщо ця країна приєднається до Митного союзу», – заявив сьогодні голова департаменту країн СНД МЗС Росії Міхаїл Євдокімов.

За його словами, в рамках союзу немає експортних мит, тому, в разі, якщо Україна вступить до Митного союзу, ціна на газ і нафту для неї знизиться. Точної цифри, однак, Євдокімов не назвав.

Він також заявив, що переговори Києва з Євросоюзом про загальну зону вільної торгівлі – не перешкода для приєднання до Митного союзу, оскільки, за словами російського дипломата, одна країна може перебувати одночасно в декількох об’єднаннях такого типу.

Офіційної реакції української влади на ці заяви поки що не надійшло.

Минулого місяця віце-прем’єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в інтерв’ю Голосу Америки висловив переконання, що при виборі між Митним союзом Росії, Білорусі і Казахстану та Європейським Союзом Україна повинна обрати Євросоюз.

Коментуючи пропозиції Росії про дешевий газ для України в обмін на її приєднання до Митного союзу, урядовець висловився проти прийняття такої пропозиції.

«Якщо робити вибір для України, то ми повинні орієнтуватися на Європейський Союз. Ми європейська країна, і ми повинні добре розуміти, що в Європі кращі стандарти і демократії, і ринкової економіки. Та й ринок у п’ять разів більший, ніж у тих же, скажімо, країн СНД», – сказав Тігіпко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.