Президент Янукович каже про повторні вибори, прем’єр Азаров - повторних виборів не буде

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.11.2012 21:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18956

Президент України Віктор Янукович підтвердив, що в п’яти округах будуть проведені перевибори.

Про це він сказав в інтерв’ю кіпрськый газеті Філелефтерос, повідомляє прес-служба президента.

Янукович зазначив, що в кількох округах виникли проблеми з встановленням результатів, оскільки там зійшлися особисті амбіції кандидатів.

"На сьогодні досягнуто компроміс - у цих проблемних округах будуть проведені перевибори", - констатував він.

При цьому Янукович заявив, що Україна проаналізує всі виявлені спостерігачами проблемні аспекти для подальшого вдосконалення виборчого законодавства.

Втім, він вважає, що вибори були відкритими і чесними.

"Сьогодні, підводячи підсумки виборчої кампанії, можна з упевненістю сказати, що виборчий процес носив відкритий і змагальний характер, а виборці мали можливість здійснити своє волевиявлення, обравши своїх представників зі значної кількості політичних сил, які брали участь у виборах", - зазначив президент, додавши, що яскравим свідченням цього є обрання у Верховну раду двох нових політичних сил.

"Таким чином можна вважати, що українці обрали новий парламент. Я готовий з ним співпрацювати задля подальшого проведення реформ і поліпшення добробуту громадян", - додав Янукович.

Між тим, прем’єр-міністр Микола Азаров сьогодні ж заявив прямо протилежне.

Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що без провокацій опозиції підсумки парламентських виборів можна б було підвести швидше і що ніяких перевиборів не буде, повідомляє УНІАН.

Про це він заявив у ході спілкування з користувачами Facebook у відповідь на вітання з перемогою Партії регіонів на виборах.

"Це наша спільна перемога... Опозиція свідомо готувала всі ці провокації, і дуже шкода, що часом люди піддавалися на такі провокації і брали участь на виборчих дільницях у цих подіях, а по суті, заважали роботі дільничних виборчих комісій. Якби цього не було, то підсумки можна б було підвести значно швидше. Зрозуміло, ніяких перевиборів не буде", - зазначив Азаров.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.