Американка прожила рік за законами Біблії. І була не в захваті

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.11.2012 05:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18959

Християнка-євангелістка зі штату Теннессі провела незвичайний експеримент: американка прожила рік, дотримуючись усіх біблійних законів, що приписуються жінкам

Деякі біблійні приписи здалися жінці вкрай безглуздими

34-річна Рейчел Еванс написала книгу «Рік біблійної жіночності», в якій розповіла про свої дії, деякі з яких виявилися не тільки безглуздими, але і такими, що аж ніяк не прикрашають жінку.

Так, за словами Еванс, вона називала чоловіка "паном" (Послання до ефесян), відмовлялася від сексу, носила простий одяг власного пошиття (1-е Послання Петра), під час місячних - «нечистоти» - спала на самоті в наметі в саду (Книга Левіт, 15, 19 і далі), вставала вдосвіта, утримувалася від пліток, а в церкві зберігала мовчання.

Втім, деякі приписи здалися жінці занадто смішними. Вже через тиждень вона перестала звертатися до чоловіка «пан», бо обом здавалося, що це безглуздо.

Решти ж заповідей Еванс дотримувалася справно.

Як зазначила американка, особливо складно їй було дотримуватися правила, що наказує цуратися чоловіків протягом менструального періоду і ще тижня після його закінчення. "Протягом 12 днів я не могла торкатися чоловіків, потискати їм руки або обіймати. Я не могла навіть танцювати з ними", - розповідає Еванс. За її словами, одного разу їм з чоловіком в період її "нечистоти" довелося піти на весілля, і навіть там вона не порушила заповідь, залишивши чоловіка без пари під час танцю.

Крім того, чимало проблем створила жінці інша заповідь - "якщо жінка не покриває свою голову, то нехай оголить" (1 Коринтянам, 11). Американка не дозволяла бачити своє волосся нікому окрім чоловіка, покриваючи його хусткою. Вона зазначила, що через рік її волосся виглядало так,, "ніби на ньому помер маленький звір". "Якби Апостол Павло мене побачив, він би засумнівався в доцільності заповіді", - жартує американка.

За словами Еванс, на такий "подвиг" її штовхнуло християнське виховання, яке завжди притлумлювало її почуття, і оточуючі, які намагалися стримати її амбіції приписами з Біблії.

Одна з найбільших торговельних мереж з продажу християнської літератури Lifeway оголосила книзі Рейчел Еванс бойкот

"Я виросла в глибоко релігійній спільноті, і духовні наставники намагалися прищепити нам" біблійну жіночність "- ідеали, яким повинна слідувати жінка. Вони завжди захищалися Біблією у відповідях на те, чому жінкам не можна служити в церквах, будувати кар’єру. Слідуючи їх порадам, я повинна була працювати з дому, ростити дітей і відмовлятися від керівних посад", - розповіла вона.

Одночасно, пише Financial Times Deutshland, Еванс продемонструвала, що іноді наслідки тлумачення Біблії бувають абсурдні. Так, наприклад, за висловом з Приповісті (31:23) "Чоловік її знаний при брамах, як сидить він із старшими краю", Еванс, вихваляючи чоловіка, намалювала плакат з написом "Ден чудовий!" і встала біля в’їзду в місто.

Втім, як пише видання, деякі християнські консерватори обурилися, що Еванс ставить під сумнів істину Писання і насміхається над ним, а одна з найбільших торговельних мереж з продажу християнської літератури Lifeway оголосила книзі бойкот, оскільки Еванс кілька разів використовувала слово "вагіна".

Тим часом Еванс запевняє, що в жодному разі не збиралася знущатися над почуттями вірян. Сама вона визначає себе як протестантка і вважається однією з впливових консервативних публіцисток: її блог читають до 100 тисяч людей у місяць.

Нагадаємо, в серпні поточного року житель невеликого містечка Кімберлі в канадській провінції Онтаріо Пітер Фергюсон подав до суду на місцеві органи влади, вимагаючи припинити читання молитви Отче наш, звичайно виголошуваної до початку засідання місцевого окружного ради.

Канадець, який є переконаним атеїстом, заявив, що читання молитви перед початком засідання регіональної адміністрації не тільки є порушенням його конституційних прав, але й змушує відчувати "страждання, дискримінацію, відчуженість, відторгнення і втрату задоволення від життя", повідомляє Кореспондент.net.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.