“Явка з повинною” Развозжаєва. Версія Луб’янки

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 12.11.2012 10:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18961

У явці з повинною, яку змусили написати російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, викраденого в Києві, він пише, що сам вирішив виїхати в Москву.

Текст останньої сторінки явки з повинної опублікував російський журнал The New Times.

"Вийшовши з офісу "Хаіс" у Києві (організація називається HIAS), я побачив людину, як мені здалося, яка стежить за мною, й намагаючись піти від неї я пройшов через двір і спіймав автомобіль форд синього кольору", - написав він.

За його словами, він сказав водію їхати на вокзал і по дорозі зрозумів, що "не зможе виїхати з Росії назавжди".

"Побоюючись стеження, я сказав водієві їхати убік Росії й вирішив повернутися в Москву й там сховатися. По дорозі (домовився за 20 тис рублів) я вирішив приїхати в Москву", - написав він і додав, що хотів переночувати на вокзалі, але зняв однокімнатну квартиру за 3 тисячі рублів.

"Зараз я прийняв рішення щодо явки з повинною, тому що зрозумів, що вчинив злочин на замовлення грузинської політичної еліти, а я вважаю себе патріотом", - говориться в явці.

Як відомо, у суді Развозжаєв відмовився від явки з повинною й заявив, що написав її під тиском.

Українська прикордонслужба відмовилася повідомити, через який пропускний пункт і о котрій годині Развозжаєв залишив Україну, чи зробив він це добровільно й чи супроводжував його ще хтось.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.