Вибухонебезпечна стабільність режиму Лукашенка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.11.2012 12:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18964

У неділю ввечері, 11 листопада, у Вітебську біля будівлі КДБ Білорусі стався вибух саморобного піротехнічного пристрою, повідомляє в понеділок офіційний представник білоруської спецслужби Олександр Антонович.

Як заявив Антонович, "за попередніми оцінками, пристрій – картонний або пластмасовий тубус, начинений 50-70 грамами піротехнічної суміші та поміщений у металеву банку ємністю 0,25-0,33 літра без елементів ураження. У дію приведений вогневим способом (шляхом підпалу )".

За словами представника КДБ, в результаті вибуху було пошкоджено два вікна. Даних про постраждалих немає.

"У результаті невідкладних слідчих дій і на підставі показань свідків затримано три людини, одна з яких із зовнішніми ознаками відхилень від нормальної поведінки раніше здійснювала телефонні дзвінки до УКДБ з некоректними висловлюваннями на адресу органів влади. Порушена кримінальна справа за ст. 339 КК Білорусі (хуліганство ). На місці події працює оперативно-слідча група", - додав Антонович.

Інформація про вибух біля будівлі КДБ викликала широкий суспільний резонанс в Білорусі, оскільки всі серйозні теракти, що відбулися в Білорусії за останні роки, мають вітебський слід.

У 2011 році теракт у мінському метро забрав життя 15 людей і близько 200 були поранені. У 2008 році в Мінську стався вибух саморобного вибухового пристрою, в результаті якого було поранено безліч людей. А в 2005 році в результаті вибуху у Вітебську постраждали близько 50 осіб.

За скоєння цих терактів жителі Вітебська Дмитро Коновалов і Владислав Ковальов були засуджені до смертної кари.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.