Президент Обама узгоджує позицію щодо України

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 12.11.2012 12:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18965

Новообраний президент США Барак Обама в телефонній розмові привітав президента Польщі Броніслава Коморовського з Днем Незалежності країни.

Про це в коментарі телеканалу tvn24 повідомила прес-секретар президента РП Йоанна Тшаска-Вєчорек.

За її словами, Обама і Коморовський, серед іншого, підняли і питання європейських перспектив України після парламентських виборів.

«Президенти говорили також про військове співробітництво, економічне співробітництво та про нинішню ситуацію в Україні після виборів», — зазначила Тшаска-Вєчорек.

Те, що темою розмови президентів США і Польщі була «перспектива зближення України із Заходом після парламентських виборів", підтвердив і міністр канцелярії президента Польщі Яромир Соколовський у коментарі польському інформагентству РАР.

Як повідомлялося раніше, напередодні Коморовського з днем незалежності Польщі привітав також і Президент України Віктор Янукович. По телефону він серед іншого зазначив, що республіка є для нашої держави "незмінним другом і послідовним прихильником європейської інтеграції України», а також висловив переконання, що Польща допоможе Україні «досягти істотного просування у зближенні з ЄС».

Ще раніше, 4 та 6 листопада, Коморовський і Янукович поспілкувались по телефону в зв’язку із завершенням парламентських виборів.

Під час розмови Президент Польщі «висловив стурбованість з приводу затягування оголошення результатів виборів, а також з приводу численних сигналів про серйозні порушення під час підрахунку голосів у одномандатних виборчих округах». Пізніше Коморовський зізнався, що «підбурював» Януковича здійснити перевибори в проблемних округах


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.