Опозиція готова до парламентських і непарламентських методів боротьби

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.11.2012 21:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=18974

У заяві про спільні дії три опозиційні сили - «Батьківщина», «Свобода» та «Удар» - заклали фундамент подальшої спільної боротьби та оголосили чіткий перелік політичних вимог.

«Ми готові до парламентської, так і непарламентської боротьби. В тому числі і дострокового припинення повноважень нової Верховної Ради та цього президента», - заявив глава Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк на мітингу біля ЦВК.

«Ми чітко визначили, що опозиція ніколи не визнавала перевибори. Ми сказали, що не боїмось перевиборів. Але ми не визнаємо рішення ЦВК по п’яти округах, де опозиція виграла», - зазначив він.

«Нашим спільним рішенням ми вимагаємо від ЦВК прийняти єдино законне рішення. Не бійтесь Януковича, не бійтесь Партії регіонів - бійтесь закону і народного гніву. Прийміть рішення і віддайте народу України і тим депутатам, яких обрав народ України, мандати депутатів Верховної Ради. Парламент складається з 450 депутатів, а не з 445, як сьогодні оголосила Партія регіонів. У Парламенті буде 450 депутатів, і ці 5 мандатів будуть належати опозиції. Як ви проголосували, так і повинно бути», - додав він.

Опозиція, зазначив Арсеній Яценюк, пройшла всі судові процедури в Україні. «І зрозуміло, що в Україні немає суду. Ми звернемось до Європейського суду з прав людини. Ми розуміємо, що на це піде не день і не місяць, але ми пройдемо всю процедуру. Поки що українські суди – це не суди, а це місце для прийому грошей або телефонних вказівок від президента Януковича. Ми отримаємо справедливі рішення в Європейському суді з прав людини», - наголосив він.

Щодо 11 та 14 округів у Вінниці, де ЦВК визнала перемогу Олександра Домбровського та Віктора Жеребнюка. «Ми звертаємося до тих кандидатів, які хочуть стати депутатами завдяки вкраденій перемозі: не беріть вкрадені мандати. Ви візьмете мандати,які належать іншим людям», - додав він.

Три опозиційні сили також вимагають притягнути до відповідальності суддів, членів ОВК і ДВК, прокурорів, голів облдержадміністрацій, всіх чиновників, які займались фальшуванням виборів.

«Треба бути відвертим: у першу чергу повинен понести відповідальність той, хто сидить в кабінеті президента України. І питання імпічменту Януковича – це те, що об’єднало наші три опозиційні сили. Ми повинні робити все для дострокових парламентських і президентських виборів. І це наше спільне завдання. Він (чинний президент. – ред.) – основний фальсифікатор в країні», - наголосив він.

«Наступний після Януковича – це Азаров і уряд, який також крав голоси. Відставка Кабінету міністрів України - це також наше спільне завдання», - підкреслив Арсеній Яценюк.

За його словами, опозиція вимагає також відставки генерального прокурора України. «Цей прокурор не наглядає за законом, а допомагає бандитам і фальсифікаторам».

Глава Ради Об’єднаної опозиції повідомив також, що три опозиційні сили вимагають звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценко. «Це наш пакет політичних вимог», - підсумував він.

«Ми прийняли рішення вносити закони тільки разом. Ми прийняли рішення боротись разом за все, чого сьогодні очікує народ України», - наголосив він.

«Ми зробимо все для змін в країні. Ми зробимо все для того, щоб ті, хто фальшували вибори, понесли відповідальність. Для того, щоб в Україні був не режим, а влада, яка належить українському народу, влада, яка піклується про своїх громадян, яка знає, що і як робити. І така влада буде сформована трьома опозиційними партіями – «Батьківщиною», «Свободою» і партією «Удар». Ми за це будемо боротись», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він звернувся до Юлії Тимошенко і закликав її припинити голодування. «Я хочу з цієї трибуни від вашого імені, від імені всіх, хто стоїть зараз і слухає, звернутись до Юлії Тимошенко, до нашої соратниці, до людини, яку я дуже шаную і поважаю, до людини, яка увійшла в історію України і буде формувати майбутнє України, яка є взірцем стійкості і боротьби за право українців хазяйнувати в своїй країні: «Юля, більше не голодуй. Вони тільки й хочуть, щоб ти голодувала. Ти нам потрібна сильна і здорова. Перед нами ще великі звершення. І ми разом з тобою зробимо ці звершення».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.