Президент підписав мораторій на продаж землі. З коментарями

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.01.2007 17:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1898

Президент Ющенко сьогодні підписав Закон про мораторій на продаж землі. Тепер думає, чи подавати у Конституційний Суд.

Президент має намір найближчим часом звернутися до Конституційного Суду з поданням відносно правомірності рішення Верховної Ради продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Про це Віктор Ющенко заявив сьогодні в Алчевську, відповідаючи на запитання журналістів.

«У мене залишається право звернутися з поданням до Конституційного Суду з проханням визнати це рішення неконституційним», – сказав Глава держави. За словами Президента, вето яке він наклав на відповідний закон, було «спробою застерегти парламент від прийняття цього рішення». При цьому В. Ющенко здивований позицією деяких політичних сил у цьому питанні.

Глава держави також наголосив, що необхідність запровадити повноцінний ринок землі не пізніше 1 січня 2008 року закріплена в Універсалі національної єдності.

Президент назвав рішення Верховної Ради «кричущим порушенням прав людини, яке нагадує сталінські часи» - повідомляє прес-служба Глави держави.

Він наголосив, що Конституція України визначає право розпоряджатися своєю власністю фундаментальним правом людини, відтак у цьому питанні не повинно бути жодних обмежень для якоїсь категорії населення, наприклад, селян.

Крім того, продовження мораторію призводить до тінізації земельного ринку, відзначив В. Ющенко.

«Переконаний, якщо припинення в 2008 році мораторію на право селянина розпоряджатися своєю землею стоїть під питанням, то ми під серйозний сумнів ставимо розвиток сільськогосподарського виробництва», – додав Президент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.