Адвокат Федур вважає суд і слідство у справі Гонадзе спектаклем

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.01.2007 18:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1899

Вчора в апеляційному суді Києва в закритому режимі заслуховували свідчення чергового свідка у справі Георгія Гонгадзе – співробітника “наружки”.

Станом на сьогоднішній день опитано більше половини свідків (у матеріалах справи їх значиться більше 40), пише газета "Сєгодня".

Адвокат одного з підсудних Микола Лаптієв ходом процесу задоволений.

"За 25 років юридичної практики я ще не бачив, щоб судді настільки детально і копітко все вивчали", - сказав він.

У той же час, пише видання, на слуханнях раз у раз відбуваються накладки.

"Кульмінацією абсурду став випадок з речовими доказами у справі, коли із запечатаного конверту з написом "ланцюжок" суддя витягнув... горілчану пробку. Присутні були в шоці. Втім, пізніше розібралися, що пробка була такою собі саморобною коробочкою для декількох ланок ланцюжка, хоча до цього всі були упевнені, що прикраса – ціла", - пише видання.

Андрій Федур - адвокат, який раніше представляв інтереси матері убитого журналіста Лесі Гонгадзе, заявив, що і сам суд, і розслідування справи Гонгадзе він вважає спектаклем.

"Судять трьох ментів, які начебто убили, але не можуть пояснити, навіщо!" – говорить адвокат. На думку Федура, знайдене в Таращі тіло взагалі не належало Георгію.

"Були як мінімум два трупи, організатори зрозуміли це пізно, тому перший труп (не Георгія, знайдений під Таращею і "засвічений" журналістами, що приїхали туди) замінили (на тіло Гонгадзе, яке і відвезли до Києва). Тому і два шматочки тканин, які таращанський експерт Воротинцев передав Олені Притулі, як потім показала експертиза, не належать Георгію!", вважає Федур.

Від “Аратти”: Нам, як і багатьом колегам Георгія Гонгадзе, й досі абсолютно не зрозумілі мотиви, за якими судове розслідування у справі про звіряче вбивство людини зробили закритим. Якими такими державними таємницями міг володіти український журналіст? Із якого такого дива СБУ та МВС вели за ним спостеререження й документування? Який суд давав на ці дії санкції? Хто давав вказівки чи писав заяви, які стали формальними підставами для цих оперативно-розшукових дій? І головне, - чому сучасна влада робить усе, щоб ті співробітники правоохоронних органів, які вчиняли незаконні дії не тільки не були названі громадськості, а й залишилися на своїх посадах? Що, готується операція “Гонгадзе-2”? Хто наступний має прийняти люту смерть за свободу слова в Україні? Бо якщо немає відповіді на ці питання, якщо ці люди й надалі працюватимуть у спецслужбах, - у брудних політиків будуть свербіти рученятка використати їхні послуги знову.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.