ПР планує 20 листопада ухвалити поправки для проведення перевиборів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.11.2012 11:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19001

Представники парламентської більшості стверджують, що ухвалять поправки до закону про вибори, які дозволять провести перевибори у 5 проблемних округах, на засіданні Верховної ради у вівторок, 20 листопада як першочерговий.

"Законопроект буде прийнятий відразу в двох читаннях. Його текст зрозумілий, і обговорювати там нічого - це єдиний розумний вихід зі сформованої ситуації", - заявив газеті "Коммерсант-Украина" народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Нагадаємо, у ЦВК і опозиції наполягають, що перевибори треба проводити за окремим законом.

Напередодні регіонал Олександр Козуб зареєстрував у Верховній Раді законопроект про внесення змін до закону "Про вибори депутатів України" щодо проведення повторних виборів депутатів в одномандатних виборчих округах.

Автор пропонує розширити в законі перелік підстав для проведення повторних виборів, доповнивши його новим положенням: "... у разі неможливості достовірного встановлення підсумків голосування або результатів виборів".

Пропонований законопроект не тільки розширює перелік підстав для перевиборів, але також визначає терміни їх проведення - не пізніше ніж через 30 днів після рішення ЦВК про неможливість встановлення результатів голосування (в даному випадку таке рішення було затверджено 5 листопада).

У разі прийняття законопроекту та набрання ним чинності термін, коли ЦВК повинна призначити перевибори в п’яти округах, закінчується 5 грудня. З урахуванням 60 днів, необхідних на виборчу кампанію, крайній термін їх проведення припадає на початок лютого 2013 року.

Центрвиборчком заявив про неможливість встановити результати волевиявлення у п’яти мажоритарних округах - N94, 132, 194, 197, 223, - через псування бюлетенів та іншої виборчої документації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.