Тривають арешти опозиційних кандидатів у народні депутати

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.11.2012 14:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19007

13 листопада 2012 року представники Святошинського райвідділу УМВС України у Києві провели обшук в оселі керівника Конотопської районної організації ВО “Свобода”, кандидата від об’єднаних сил опозиції в окрузі №159 Артема Семеніхіна, після чого затримали його.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Свободівця запросили до райвідділу міліції "на розмову" нібито у справі про шахрайство. Артема цілий день протримали у відділку, відібрали телефон, а рідним, які очікували його біля виходу, відмовилися дати будь-які пояснення з приводу статусу затриманого. Згодом до відділку прибула карета швидкої допомоги, яка надала свободівцю першу медичну допомогу.

Представники МВС відмовилися допустити до затриманого рідних Артема. Є підозра, що Артема піддавали психологічному та фізичному тиску. Усі процесуальні дії, всупереч Конституції, відбувалися за відсутності адвоката затриманого. Врешті-решт представники МВС заявили, що затримують Артема на 72 години до обрання запобіжного заходу.

З огляду на те, що Артем Семеніхін брав активну участь у захисті результатів волевиявлення біля виборчого округу №223 у Києві, а під час виборів був реальним опонентом кандидата від влади Андрія Деркача, усі події навколо свободівця слід розцінювати як продовження політичних переслідувань і тиску влади на представників опозиції впродовж виборів і по сьогодні.

"Свобода" вимагає проведення будь-яких процесуальних дій за чіткого дотримання Конституції, законів та прав затриманого, у присутності його адвоката.

Як повідомлялося раніше, що під час виборів свободівцю погрожували фізичною розправою, якщо він не зніме свою кандидатуру з виборчих перегонів. Йому телефонували з погрозами фізичної розправи, відкриття карної справи тощо. Залякуванням займалися київські поплічники одіозного кандидата А. Деркача на чолі з Анатолієм Миколайцем (Миколаєць А.П. – колишній заступник начальника управління МВС Київської області, колишній начальник Святошинського райвідділу міліції, також у минулому – голова Святошинської податкової міліції. Маючи сприяння з боку впливових поплічників, зараз займається нелегальним будівництвом у Києві, що приносить йому солідні дивіденди).

До цього, 24 серпня 2012 року, до Дня Незалежности України, новостворена Кролевецька організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода" спільно з іншими опозиційними силами міста провела патріотичний марш у вишиванках. Після урочистого мітингу опозиції, на якому виступав і кандидат у народні депутати свободівець Артем Семеніхін, на останнього вчинив зухвалий напад місцевий "регіонал" – голова виборчого штабу ПР О. Наумов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.