Міліція заперечує політичні мотиви арешту свободівця

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.11.2012 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19008

У МВС заперечують будь-які політичні мотиви арешту кандидаьа у народні депутати по ВО №159 Артема Семеніхіна, мотивуючи свої дії тим, що Семеніхин є підозрованим у скрєнні кримінального злочину.

"У багатьох ЗМІ з’явилася інформація про те, що затримання міліцією чоловіка, який у шахрайський спосіб виманив у кількох мешканців столиці близько 700 тисяч гривень, має характер політичних переслідувань і тиску влади на представників опозиції." - говоритсья у інформації УЗГ МВС України.

У зв’язку з викладеним МВС України повідомляє наступне. Сьогодні на офіційному веб-сайті відомства з’явилася інформація прес-служби ГУМВС України в м. Києві про те, що останнім часом до Святошинського районного управління міліції почали надходити заяви від приватних підприємців та громадян про, те, що нібито один із працівників «Київенерго» брався вирішити їхні проблеми, котрі стосуються їх взаємовідносин із цією компанією. За свої «послуги» чоловік брав гроші – від 20 тисяч до 250 тисяч гривень.

До міліції надійшло 10 таких заяв. За цим фактом слідчим відділом Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві було порушено кримінальну справу за ч.3. ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

У ході розслідування кримінальної справи правоохоронці встановили чоловіка, який, за свідченнями потерпілих схожий на «невідомого працівника «Київенерго». Співробітники міліції провели низку слідчих дій, після чого було затримано 30-річного уродженця Сумської області Артема С.

Розслідуючи кримінальну справу, правоохоронці з’ясували, що цей громадянин у період з 2010 року по вересень 2012 року шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами громадян на загальну суму близько 700 тисяч гривень.

Під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі чоловіка було вилучено речові докази, які наразі долучено до матеріалів кримінальної справи.

Проти громадянина С. слідчим відділом Святошинського РУ порушено кримінальну справу за ч.3. ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

13 листопада Артема С. затримано в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу. Слідство триває.

Міністерство внутрішніх справ України просить окремі політичні сили зайвий раз не політизувати дії, що містять явні ознаки криміналу. Оцінку діям затриманого мають дати слідство і суд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.