Через вертодром Януковича Канів може залишитися без води

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.11.2012 16:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19010

Уже п’ятий день під дорогою від музею Тараса Шевченка до побудованого рік тому вертолітного майданчика для Президента канівські комунальники шукають пошкоджені труби

Як повідомляє ТВi, каналізацію прорвало у декількох місцях - уже втретє в цьому році."Каналізація не витримала так званого "персоналізованого покращення" - техніка, яка будувала дорогу до вертодрому Януковича, просто роздавила труби. Біда сталася через нову дорогу. Трасу розширили на 3 метри, і вона проходить прямо над трубою", - пояснили комунальники журналістам ."Перед тим, як проводили розширення і ремонт дороги, пройшлися катки, трамбували гравій. Вібрація також вплинула на стан труб. Треба міняти повністю всю лінію від Тарасової гори і до насосної станції 7", - розповів майстер Олег Коваленко.

Якщо ж труби не замінити, переконані у місцевому водоканалізаційному господарстві, то дорога до вертодрому може провалитися, і стічні води потечуть прямо у Дніпро. А весь Канів, а це майже 26 тисяч жителів, залишиться без води.

Комунальники прогнозують, що полатані труби протримаються ще 2 місяці. Грошей на нові - немає."Зараз ми вводимо певні обмеження подачі води. В основному, це стосується промислових підприємств. Ми робили розрахунки із заміні колектора на всій ділянці дороги. На це потрібно близько 4 млн грн", - розповів начальник управління водоканалізаційного господарства Канева Володимир Цюкало.

Цікаво, що на дорогу до села Пекарі, де розташований вертодром Віктора Януковича, минулого року держава витратила 27 млн грн. Ще 100 млн грн коштував сам вертодром.

Варто додати, що побудований тут вертолітний майданчик існує вже рік, але ніяких літальних апаратів на ньому ще не бачили. І не зважаючи на те, що будували його з розмахом - одночасно аеродром може прийняти до 10 вертольотів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.