Томенко вважає, що гарант ініціював нову хвилю закриття шкіл

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.11.2012 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19012

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що вчорашня заява Президента про те, що необхідно укрупнювати сільські школи може стати сигналом до початку другої хвилі закриття шкіл та лікарень.

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

Томенко нагадав, що серед найсумновідоміших реформ від влади була так звана оптимізація закладів охорони здоров’я та освіти, яка в кінцевому результаті звелася до скорочення шкіл та лікарень.

«Весь цей процес відбувався не просто болісно, а навіть конфліктно. Цілі села і міста виступали проти так званої реорганізації та закриття закладів освіти та охорони здоров’я», - сказав політик.

Він зауважив, що напередодні виборчої кампанії такі дії були призупинені, однак, як тепер зрозуміло, лише для того, щоб заспокоїти людей на час виборчої кампанії.

Томенко висловив переконання, що заява Президента про те, що «у маленькій школі освіта буде низької якості», а «вихід: укрупнення шкіл на високому рівні, які нічим не відрізнялися б від міських шкіл», свідчить, що треба чекати другу хвилю закриття сільських навчальних закладів.

Томенко назвав такий підхід хибним, оскільки, за його словами, «спочатку треба як мінімум проаналізувати результати так званої освітньої та медичної реформ, адже ми маємо приклади, коли голови обласних адміністрацій, прагнучи показати як вони шанують Президента, експериментували над людьми у своїх регіонах, а вже потім йти на такий крок».

Більше того, Віце-спікер називав хибним твердження, що у невеликій школі неможливо забезпечити якісну освіту. Він наголосив, що, на його переконання, є цілком очевидним, що кількість вчителів та школярів не є передумовою того, що школярі отримують якісну чи не якісну освіту.

Томенко ще раз наголосив, що робитиме все, щоби авантюрний план так званої економії бюджету на освіті і охороні здоров’я не був реалізований.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.