99% виборців вимагають персонального голосування та персональної відповідальності від депутатів нового парламенту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.11.2012 12:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19017

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко вважає, що «теоретичний шанс повернути відповідального депутата і повернути парламент в Україні існує, але за умови, коли буде забезпечене персональне голосування кожним депутатом».

Про це політик сказав в інтерв’ю «5 каналу».

Томенко наголосив, що це не лише вимога опозиції, з якої вона розпочне свою діяльність у Верховній Раді України 7-го скликання, це вимога 99% громадян України.

«При чому мова йде не лише про виборців «Батьківщини», «Удару» чи «Свободи», мова йде й про виборців Партії регіонів і комуністів, і тих партій, які не пройшли в парламент», - додав він.

«Я за час виборчої кампанії не зустрів жодного громадянина України, який би вимагав зберегти «кнопкодавство» та голосувати за себе і свого сусіда», - наголосив політик.

Більше того, на його переконання, додатковим фактором необхідності персонального голосування є мажоритарна складова, оскільки вона ще більше поширює персональну відповідальність кожного депутата перед конкретними виборцями.

За словами Томенка, дуже важливо також взяти до уваги, що довкола теми голосування картками були серйозні маніпулювання під час виборчої кампанії. Він додав, що особливо це стосувалося мажоритарної складової: коли депутати-мільярдери, які зазвичай не бувають у Верховній Раді, розповідали, що вони особисто, наприклад, не голосували за мовний закон, а «хтось» проголосував їхньою карткою, і за підвищення пенсійного віку вони теж не підтримали, а «хтось» «випадково» натиснув замість них.

«Звісна річ це не відповідає дійсності, оскільки картки офіційно було здані у провладну фракцію і всі голосування відбувалися за згодою цих депутатів», - підкреслив Томенко.

Підсумовуючи, Томенко наголосив, що для того, щоб у нинішніх депутатів не було перед своїми виборцями «відмазки», що хтось замість них використав картку, необхідне стовідсоткове персональне голосування всіх депутатів нового парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.