Стабільність досягнуто. НБУ ввів обов’язковий продаж валютних переказів громадян

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 19.11.2012 12:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19028

Національний банк ввів обов’язковий продаж переказів фізособам з-за кордону в іноземній валюті на суму понад 150 тис. гривень на місяць.

Про це йдеться в постанові НБУ 476 від 16 листопада 2012 року, зареєстрованій в Мін’юсті.

«Встановити терміном на шість місяців вимоги щодо обов’язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень з-за кордону в інвалюті на користь фізосіб (резидентів і нерезидентів) в сумі, яка дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 тис. гривень на місяць», - йдеться в постанові.

Вимога щодо обов’язкового продажу поширюється на надходження в інвалюті 1-ї групи класифікатора інвалют та банківських металів, затвердженого постановою НБУ 34 від 4 лютого 1998 року (в редакції постанови 378 від 2 жовтня 2002 року) і в російських рублях.

Регулятор ухвалив, що комерційний банк зобов’язаний попередньо зараховувати кошти, які надходять з-за кордону, на окремий аналітичний рахунок балансового рахунку 2909 «інша кредиторська заборгованість за операціями з клієнтами банку» і продавати інвалюту без доручення клієнта не пізніше, ніж на наступний робочий день після зарахування перекладу на аналітичний рахунок.

Кошти в гривні зараховуються клієнту на рахунок не пізніше наступного робочого дня після продажу інвалюти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.