Президент Ющенко побував у легендарному Алчеську. Про пам'ятник жеківцям не йшлося

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.01.2007 21:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1904

Президент закликав місцеву владу Луганщини реформувати житлово-комунальне господарство області

Президент Віктор Ющенко а Алчевську торік.

У Луганській області, зокрема в місті Алчевськ, слід провести своєрідний експеримент з реформування житлово-комунального господарства, переконаний Президент Віктор Ющенко, повідомляє прес-служба.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам та під час наради з адміністративно-господарським активом області, яка відбулася в Алчевську. Адже саме цей регіон має найбільш невтішний досвід у комунальній сфері, відзначив Глава держави.

Президент закликав представників місцевої влади та громадськості проявити ініціативу в цьому питанні й розробити чіткий графік реформування комунального господарства області. В. Ющенко відзначив, що минулорічні події в Алчевську продемонстрували: в регіоні є люди, які вміють адекватно реагувати на критичні ситуації й ефективно вирішувати проблемні питання.

Глава держави висловив переконання, що проблеми в ЖКГ спричинені насамперед недоліками радянської моделі господарства, а не браком фінансування. За умов, коли держава одноосібно зобов’язується надавати всі комунальні послуги населенню, в галузі відсутня конкуренція, а звідси й низька ефективність наданих послуг.

Президент Віктор Ющенко у Алчевську сьогодні

Тоді як завданням держави, на переконання Президента, має стати забезпечення реформи ЖКГ та надання соціальної підтримки тим, хто її потребує.

Глава держави також нагадав, що минулого року він запропонував концепцію реформи ЖКГ, яку обговорили і прийняли представники місцевої влади та керівники комунального сектору.

Від “Аратти”: як на наш хлопський розум, пане Президенте, радянська система збереглася не тільки в системі ЖКГ, а й в українській владі в цілому. Починаючи від уряду, який “рулює” не гірше, ніж у темні часи адміністративно-командної системи. Зараз цей метод називають “ручне керування”. Навіть у правлячій коаліції - “непорушний блок” із КПУ та колишніми комуністами й комсомольськими ватажками, які тепер розбавили ряди “Регіонів” та СПУ. Тільки ЦК перейменували в Адміністрацію (вибачте, Секретаріат) Президента. Навіть адреса не змінилася. Однак, архітектурний ансамбль гармонійно доповнено парканом. Після Майдану.

Чи варто ціновий експеримент над народом, який є безперечним досягненням уряду проффесіоналів, доповнювати другим - з демонтажу ЖКГ? А може краще розпочати із Печерських пагорбів?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.