На двох стільцях. У Партії регіонів ніяк не вирішать, кому з міністрів йти у нардепи

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 20.11.2012 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19042

Рішення про перехід діючих міністрів Кабміну на депутатську роботу за підсумками виборів буде прийнято, коли будуть закінчені переговори про формування більшості та нового Кабміну.

Про це на брифінгу у парламенті заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, наразі всі без винятку міністри пишуть заяви про перехід на депутатську роботу.

«У подальшому, в залежності від формування більшості в парламенті, від формування Кабміну, виникне питання - хто з них залишиться в Кабміні, а хто перейде до парламенту. Сьогодні навряд чи хтось зможе дати чітку остаточну відповідь щодо кандидатур. Рішення буде прийнято, коли будуть закінчені переговори про формування більшості та нового Кабміну», - підкреслив Єфремов.

Також він додав, що в цій роботі буде задіяний і Президент Віктор Янукович, тому що він «приймає остаточне рішення щодо призначення в органи виконавчої влади».

Від «Аратти»: кого-кого, а нас навіть не здивувала очевидна маніпуляція Єфремова, розрахована на правове невігластво. Адже, загальновідомо, що чинне законодавство визначає чіткий термін у 30 діб від дня обрання для визначення громадянина, обраного народним депутатом чи йти у парламент, чи залишитися на посаді у виконавчій владі. Ця норма права не містить ніяких виключень - ні для прм’єра Азарова, ні для міністрів, ні для посадовців Адміністрації Президента.

Отже, якщо Єфремов сказав правду - то матимемо чергове публічне паплюження чинною владою законів, які вона ж ухвалила.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.