Україна для людей. Партія регіонів не полишає намірів ввести податок на обмін валют

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.11.2012 11:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19053

Закон про 15-відсотковий податок на продаж валюти буде доопрацьований і розглянутий у парламенті

Про це у вівторок, 20 листопада, заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Ми вважаємо, що деякі питання законопроекту про валюту вимагають серйозного обговорення, доведення до людей і його коригування. У зв’язку з цим ми готові працювати по цьому документу надалі, а потім виносити його до парламенту. Сьогоднішній варіант потрібно доопрацювати", - сказав Єфремов.

Він відзначив, що сьогодні вранці законопроект про 15-відсотковий податок на продаж валюти обговорювався з представниками Національного ба нку.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо даного законопроекту, Єфремов повідомив, що за модель були узяті норми законодавства скандинавських країн. За його словами, таким чином ці країни обмежують доступ валюти у свої держави.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада відклала розгляд законопроекту № 11433 регіонала Віталія Хомутинніка про введення 15-відсоткового податку на продаж валюти.

Згодом Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики відкликав законопроект, яким пропонувалося запровадити 15-відсотковий податок на продаж валюти.

До цього Національний банк ввів обов’язковий продаж переказів фізособам з-за кордону в іноземній валюті на суму понад 150 тис. гривень на місяць. Крім цього, НБУ ввів обов’язковий продаж юридичними особами-резидентами половини валютної виручки, одержуваної від продажу товарів за зовнішньоекономічними договорами.

Експерти вважають, що валютні нововведення Нацбанку спрямовані на обмеження доступу населення до валюти, провокуватимуть зростання тіньового сектору, повертають країну до радянської системи і, загалом - «це грабунок серед білого дня».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.