Запустити руку у заощадження українців мріє Арбузов, нардепи - лише дрібні виконавці.

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.11.2012 15:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19059

Національний банк прогнозує стабільний курс гривні в разі введення збору в Пенсійний фонд з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 15% суми угоди.

Про це в інтерв’ю телеканалу БТБ повідомив голова комітету НБУ по запобіганню проведення недобросовісних валютних операцій Юрій Горшков.

«Ні. Збір вводиться на здачу валюти населенням. На курсі валюти жодним чином це не позначиться», - сказав він.

При цьому він заперечує, що введення вищевказаного збору призведе до переходу більшості валютообмінних операцій в тіньовий ринок.

«Цього не буде, так як в даній ситуації це буде вже не адміністративне порушення, а ухил від сплати податків. Якщо ми говоримо про особливо великі суми, то це буде вже кримінальна відповідальність», - додав фінансист.

Разом з тим, за словами представника НБУ, вищевказане нововведення не створить незручностей для туристів, оскільки вони в основному розраховуються платіжними картами.

Крім того, Горшков додав, що Національний банк виступає за те, щоб валютообмінні операції здійснювалися виключно через каси банків.

Як повідомлялося раніше, 19 листопада депутат Верховної Ради, голова комітету з питань фінансів, банківської справи, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік запропонував парламенту ввести збір до ПФ з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 15% від суми угоди.

Проте 20 листопада Хомутиннік відкликав цей законопроект для доопрацювання.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив, що цей закон буде доопрацьований і розглянутий у парламенті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.