У Росії YouTube внесли до реєстру заборонених сайтів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.11.2012 15:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19060

Популярний відеохостинг YouTube внесли до реєстру заборонених сайтів. Як повідомляється на сторінці реєстру, адресу youtube.com додали в нього 21 листопада за рішенням Росспоживнагляду.

Саме рішення (вказаний лише його номер - 203) було зроблено ще 14 листопада. Причини додавання відеохостингу до реєстру невідомі, а повідомлень про блокування доступу до нього провайдерами поки не надходило.

Варто відзначити, що третього листопада Роскомнагляд отримав від Google і YouTube офіційні контакти, за якими відомство повинно повідомляти ресурси про виявлену на них заборонену інформацію.

За новим законом РФ власникам сайтів і хостинг-провайдерам дається три дні з моменту повідомлення для видалення шкідливої ​​інформації. До неї в першу чергу відносять дитячу порнографію, пропаганду наркотиків і суїциду.

Після закінчення цього терміну співробітник Роскомнагляду перевіряє сторінки-порушники, і якщо подібна інформація на них все ще доступна, вносить до реєстру цілком весь сайт. Після цього доступ до сайту зобов’язані заблокувати всі провайдери країни.

Як повідомлялося раніше, у вересні 2012 року, коли реєстр заборонених сайтів ще не діяв, у світі спалахнув скандал з приводу антиісламського фільму Невинність мусульман, який був опублікований на YouTube.

Раніше повідомлялося, що після видалення роздачі популярний торрент-портал Rutracker.org був виключений з державного реєстру заборонених сайтів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.