Адвокат Луценка впевнений, що рано чи пізно вирок скасують, і винні відповідатимуть

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 21.11.2012 16:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19061

Адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець висловив упевненість у тому, що вирок проти екс-міністра за нібито незаконні розшукові заходи у справі отруєння Ющенка буде скасований.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сьогодні на засіданні суду, який розглядає апеляцію Луценка, адвокат попередив, що причетні до незаконного вироку відповідатимуть перед законом.

«Я переконаний: Рано чи пізно вирок Луценку скасують як незаконний. І всі судді, прокурори, причетні до нього, будуть відповідати за нього. Уявіть, як вони почуватимуться», – сказав, виступаючи на судових дебатах, Баганець.

Він згадав
про ухвалене вчора рішення Європейського суду з прав людини, який відхилив апеляцію українського уряду і визнав арешт колишнього міністра незаконним. Дебати у справі Луценка в Апеляційному суді Києва тривають.

17 серпня Печерський суд Києва засудив колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до двох років обмеження волі за службову недбалість, допущену при продовженні терміну стеження в рамках розслідування кримінальної справи за фактом отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

Вчора Страсбурзький суд не став переглядати вирок у справі Луценка, залишивши чинним своє рішення про те, що арешт колишнього міністра був необґрунтованим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.