Аналіз ДНК на генетичну сумісність з партнером набирає всі більшої популярності

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.11.2012 04:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19062

Швейцарські вчені пропонують вибирати статевого партнера за тестом на генетичну сумісність.

Швейцарська компанія GenePartner розробила методику вибору статевого партнера за аналізом ДНК.

Відповідні тести вже продаються в Мережі. Суть тесту полягає в тому, що пара, яка бажає перевірити генетичну сумісність, замовляє набір для взяття спеціальних проб. Зразки потім відправляються в компанію, яка, провівши дослідження, висилає партнерам пароль від їх особистої сторінки на сайті, де зберігаються результати тесту.

Під час діагностики насамперед перевіряється сумісність партнерів за людськими лейкоцитарними антигенами (HLA, головний комплекс гістосумісності).

Додаткові дослідження обираються індивідуально і можуть включати практично будь-який аналіз генів, наприклад, на відповідність варіантів ферментів, що відповідають за метаболізм нейромедіаторів.

За результатом аналізу визначається генетична сумісність партнерів. Зазначається, що GenePartner співпрацює з низкою міжнародних сайтів знайомств.

Як ми вже повідомляли, саме таку послугу надає німецький сайт знайомств Gmatch.

Раніше вчені з’ясували - для того, щоб зрозуміти, чи підходить ця людина нам в партнери чи годиться виключно в друзі, досить зробити вдих. Ледве вловимий запах тіла «сканується» нашою підсвідомістю, яка аналізує отримані МНС-гени (головний комплекс гістосумісності - ГКГС, англійською - major histocompatibility complex - MHC) візаві, щоб відповісти на запитання «Якими будуть діти».

Принцип простий - чим більша різноманітність білків MHC, тим ефективніший імунітет, тому для одержання здорового потомства завжди потрібен партнер з набором MHC-генів, що сильно відрізняється. У лабораторії сайту знайомств саме ці гени, що мають наукову назву «білки комплексу гістосумісності», і досліджуються.

Якщо хтось з бажаючих познайомитися вам припав до душі, зустрічатися і вдихати запах його тіла тепер не обов’язково, можна, зробивши відповідні аналізи (249 доларів США, - а саме стільки, наприклад, коштує аналіз GenePartner) запустити програму з перевірки генетичної сумісності і в режимі он-лайн з’ясувати, чи підходите ви одне одному.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.