Московських попів впіймали на незаконній забудові у заповіднику

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.11.2012 17:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19073

Сьогодні група киян протестувала проти руйнування історичних пам’яток – будинків у Десятинному провулку.

Близько десяти захисників старого міста заблокували в’їзд на будівельний майданчик і викликали міліцію, повідомила кореспондентові Радіо Свобода ініціаторка пікету Марія Соловйова. На місце події приїхали міліціонери, представники Управління КМДА з охорони культурної спадщини й інспектори заповідника «Стародавній Київ». Вони склали відповідні протоколи, каже Соловйова.

«Міліція зняла і запротоколювала усі пояснення і заяви, і зараз уже відомо, що правоохоронці зупинили дії забудовників до з’ясування обставин. Взагалі, згідно з пам’ятко-охоронним законодавством, Десятинний провулок – це особливо цінні землі, і все, що їх стосується, вирішує Верховна Рада України. А дозволи надає Міністерство культури, як ми знаємо», – каже Соловйова.

Вона також повідомила, що, згідно документам, які показали будівельники, замовником будівництва житлового будинку за адресою «Десятинний провулок 3-5», є Українська православна церква Київського патріархату.

Голова комісії Київради з питань культури Олександр Бригинець розповів Радіо Свобода, що, оскільки ця територія належить заповіднику «Стародавній Київ» і розташована в охоронній зоні Національного заповідника «Софія Київська», будівельні роботи там заборонені українським і міжнародним законодавством.

«У даному випадку ідеться про те, що Церква видобула собі певне місце і буде будувати якийсь інвестиційний проект. За це Церкві передадуть якусь частину майна чи власності. Я звернувся до представників цієї релігійної громади і Церкви з проханням публічно обнародувати, що буде у Десятинному провулку (збудовано). На жаль, до сьогоднішнього дня я не почув відповіді», – повідомив Бригинець.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.