Суд присудив штрафи активістам, затриманим вчора на Майдані

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.11.2012 14:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19082

За сутичку з працівниками міліції під час мітингу з нагоди річниці Помаранчевої революції до адміністративної відповідальності притягнуто вісім чоловік, з них четверо активістів КУПРу.

Про це написав на своїй сторінці у мережі Facebook голова правління КУПР Сергій Мельниченко.

Йому за організацію мітингу на Майдані суд присудив 425 гривень. Мельниченко має намір оскажити судове рішення. "Дане судове рішення у понеділок я маю намір оскаржити до апеляційного суду з арґументованих на те причин". - написав він.

За словами Мельниченка, Барабашу Юрію (громадянину РФ) за дрібне хуліганство та злісну непокору суд присудив 52 та 136 гривень.

Ольшановському Мар’яну за ст.185 (злісна непокора) суддя повернув справу міліції на доопрацювання. За дрібне хуліганство справа розглядатиметься іншим суддею, слухання перенесли на 15.00.

Стосовно Сандуляка, одного який ніч перебував у статусі затриманого (ст.263 КУпАП) та доставлений до суду під конвоєм, за ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство) суддею призначено покарання у вигляді адмінарешту терміном на один день. За злісну непокору спаву слухатиме інший суддя.

За порушення порядку проведення мирних зібрань (ст.185-1 КУпАП) справу Миколи Коханівського розглядатимуть після 14.00, оскільки він заявив клопотання про участь захисника.

Ще один притягнутий до адмінвідповідальності 1961р.н. до суду не з’явився. Його справу розглядатимуть в понеділок.

Ще двоє активістів КУПРу Барбарук та Маєвський з’явитися до суду не змогли з поважних причин. Їх долі феміда вирішуватиме також у понеділок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.