Порошенко проти введення 15% податку на обмін валют

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.11.2012 18:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19100

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко виступає проти запровадження 15-відсоткового збору до Пенсійного фонду з продажу фізичними особами готівкової іноземної валюти.

Про це він повідомив на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Це рішення (про відкликання законопроекту депутата Віталія Хомутинника) було абсолютно правильним. На сьогоднішній день ми не можемо обтяжувати додатковими навантаженнями звичайні економічні операції", - сказав міністр.

Порошенко додав, що впровадження такої ініціативи несе в собі загрозу тінізації валютно-обмінного ринку і зниження конкурентоспроможності української економіки.

Як повідомлялося, глава Національного банку Сергій Арбузов вважає за необхідне прийняття Верховною Радою законопроекту № 11433, внесеного депутатом від фракції Партії регіонів Віталієм Хомутинніком, що передбачає введення 15% збору до Пенсійного фонду з продажу фізичними особами готівкової іноземної валюти.

16 листопада депутати Верховної Ради, голова комітету з питань фінансів, банківської справи, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік зареєстрував у парламенті законопроект № 11433, що передбачає введення збору в ПФ з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 15% суми угоди.

20 листопада Хомутиннік відкликав цей законопроект для доопрацювання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.