«Правоохоронні» органи збирають інформацію про учасників акції на підтримку Павличенків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.11.2012 00:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19104

Правоохоронні органи почали збирати інформацію про учасників акції на підтримку родини Павличенків, які були засуджені за обвинуваченням у вбивстві судді Сергія Зубкова.

Фото - Олена Білозерська (www.bilozerska.info)

Про це в ефірі "5 каналу" сказав представник фан-руху "Динамо" Київ Тарас Кузьменко, повідомляє Gazeta.ua.

"Акція проводилась офіційно. Була подана відповідна заява, акція узгоджувалась з правоохоронними органами. Це не була спонтанна акція", - зазначив Кузьменко.

"Сьогодні ми знаємо, що певні силові структури збирають інформацію про учасників. Поки що подальших дій не було", - додав представник фан-руху "Динамо" Київ. Окрім того, за його словами, на акції "були присутніми не стільки вболівальники, а прості люди, молодь, студенти".

Після багатотисячного маршу футбольних уболівальників співробітник суду назвала вирок у справі Павличенків «законним»

Вирок щодо Дмитра Павличенка і його сина Сергія у справі про вбивство судді Сергія Зубкова є законним і обґрунтованим, заявила заступник керівника апарату Голосіївського районного суду Києва Інна Попова, повідомляє «Укрінформ».

"Судове рішення є законним і обґрунтованим, поки не буде скасовано судом апеляційної чи касаційної інстанції у встановленому законом порядку", - зазначила Попова.

Вона заявила, що під час розгляду справи провина обвинувачених у скоєнні інкримінованих їм злочинів була "повністю доведена зібраними і дослідженими судом доказами".

Зокрема, вона послалася на протоколи огляду місця пригоди і висновку експертів, зокрема, про те, що на вилучених з місця злочину кросівках, які використовували Павличенки, "виявлена присутність генетичних ознак їх крові". Крім того, за словами Попової, збігаються відбитки пальців Павличенка зі слідами пальців на інвалідній колясці, яку він привіз до місця скоєння злочину.

Фото - Олена Білозерська (www.bilozerska.info)

"В ході судового слідства не встановлені будь-які дані, які б вказували на те, що складені за результатами оглядів місця пригоди протоколи є неналежними або неприпустимими доказами. Так само відсутні підстави сумніватися в об’єктивності і законності експертиз", - заявила вона.

Представник суду також звернула увагу на те, що під час досудового слідства Павличенко повністю визнавав провину свою і батька у вбивстві судді Зубкова і детально розповів про всі обставини підготовки і скоєння злочину.

Водночас представниця суду зазначила, що вирок Павличенкам зараз не вступив у законну силу, оскільки кримінальна справа знаходиться в Апеляційному суді Києва у зв’язку з розглядом поданих засудженими, захисниками і прокурором скарг.

Нагадаємо, 21 березня 2011 року був убитий суддя Шевченківського районного суду міста Києва Сергій Зубков. За підозрою у скоєнні цього злочину був затриманий Дмитро Павличенко і його син Сергій, проте вони не визнали своєї провини.

2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд міста Києва ухвалив вирок, згідно з яким Дмитро Павличенко був засуджений до довічного ув’язнення, а його син Сергій - до 13 років позбавлення волі.

В неділю, 25 листопада, у Києві близько 5 тисяч людей взяли участь в акції на підтримку сім’ї Павличенків, протестуючи проти неправомірного, на їхню думку, рішення суду. Футбольні фанати українських і європейських клубів одноголосно висловили підтримку родині Павличенків - до ініціативи столичних ультрас приєдналися фанати з понад 80 міст України та країн Європи. Вони пройшли через весь центр міста - від парку Шевченка до Лук’янівського СІЗО, де сидять зараз Павличенки в очікуванні апеляції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.