Скандинави привчають мешканців Севастополя до української мови

Автор/джерело -  © «Новий Регіон - Севастополь»



Дата публiкацiї - 27.11.2012 01:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19105

У Севастополі магазин товарів для дому Jysk (мережа заснована датським бізнесменом Ларсом Ларсеном) підключився до справи державної ваги - привчанню колишнього міста російської слави до української мови.

Пам’ятка для покупців

Jysk відмовляється від використання цінників та покажчиків російською мовою, яку, згідно з результатами перепису, вважає рідною понад 90% населення міста. Однак у залі розміщено кілька табличок з пам’ятками - перекладом назв товарів з української на російську мову. Вірогідно, це було зроблено, щоб не обтяжувати продавців відповідями на запитання покупців.

Відзначимо, що Jysk поряд з іншими мережевими магазинами ігнорує рекомендації влади Севастополя, яка ще кілька років тому просила комерсантів як мінімум дублювати написи російською.

Втім, бізнесмени продовжують ігнорувати цей заклик і донині, незважаючи на набуття чинності розрекламованого Партією регіонів «мовного» закону. Частково цьому сприяють і власне жителі Севастополя, які продовжують робити покупки в магазинах, де порушуються права покупців на отримання інформації рідною мовою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.