Хроніки дерибану. «Чорноморнафтогаз» закупив устаткування у 44 рази дорожче від цін виробника

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.11.2012 10:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19107

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 16 листопада за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Індекстрейд Україна» на придбання товарів та послуг на загальну суму 15,06 млн грн.

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано устаткування за 12,52 млн грн та послуги з поточного ремонту блочних турбодетандерних холодильних агрегатів управління підземного зберігання газу за 2,54 млн грн.

Окремі види устаткування придбано по цінам, які значно перевищують ринкові. Наприклад, труборізку Grainger 4CW54 з параметрами 1/8 to 1 in. od придбано за 11 455 грн. Така труборізка у виробника з США коштує $32, або близько 260 грн, що в 44 рази дешевше від тендерної ціни «ЧНФ».

Нагадаємо, раніше «Чорноморнафтогаз» придбав у «Індекстрейд Україна» запчастини для дизельних двигунів за цінами, які у 20-160 разів дорожче ринкових.

Фірма «Індекстрейд Україна» до квітня цього року була зареєстрована на Олександра Недорізанюка з села Красногірка Житомирської області. Однак напередодні тендеру компанія отримала нового власника – Володимира Стрельченка з м.Антрацит Луганської обл. При цьому статутний капітал збільшено зі 100 грн. до 7,6 млн грн. У відкритих джерелах даних про цю компанію немає. Фірма зареєстрована за адресою масової реєстрації в Києві по вул. Обсерваторна, 23, кв 17.

Після зміни засновника ТОВ «Індекстрейд Україна» почало вигравати тендери в системі «Нафтогазу», отримавши за три місяці підряди на 116,99 млн грн.

Як повідомлялось, компанія Highway Investment Processing, що продала Чорноморнафтогазу за завищеною ціною скандальну бурову вежу для видобутку нафти і газу, не надала британським контролюючим органам інформацію про постачання так званої "вишки Бойка".

Нагадаємо, ЗМІ також повідомляли, що кошти за одну з бурових установок, придбану Чорноморнафтогазом за завищеною ціною, були перераховані на рахунок фіктивної компанії у ризькому Trasta Komercbanka. Цей же банк виявився пов’язаний з українськими акціонерами «РосУкрЕнерго», так званою «групою Льовочкіна-Фірташа».

За інформацією ЗМІ, третій учасник цією групи - Юрій Бойко, міністр палива та вугільної промисловості.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.