Прокуратура взялася за зруйновані пам’ятки “Київської фортеці”

Автор/джерело -  © ProUA



Дата публiкацiї - 12.01.2007 20:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1911

Прокуратура міста Києва проводить перевірку законності знесення будівель на території музею “Київська фортеця”.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Як зазначили у прес-службі, на даний час встановлено, що земельна ділянка по вул. Рибальській, 24/16 у Печерському районі м. Києва є власністю одного з товариств з обмеженою відповідальністю.

Головним управлінням охорони культурної спадщини КМДА 4 січня 2007 року видано приписи про негайне зупинення робіт на зазначеній території.

Прокуратура також доручила Управлінню державного архітектурно-будівельного контролю м. Києва, Головному управлінню охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації провести відповідні перевірки і направлено запити про надання документів до КМДА.

Нагадаємо, три історичні пам’ятки комплексу музею «Київська фортеця» у столиці були зруйновані в новорічну ніч, пам’ятки належали до комплексу п’ятої вежі музею «Київська фортеця».

На місці споруд планують збудувати багатоповерховий житловий комплекс.

Від “Аратти”: Ми щось не можемо зрозуміти - чи то в той час, поки Черновецький і Ко будують в Київраді скляні бар`єри, та дєрібанять все, що ще лишилося, хтось самовільно (!) захоплює київські землі під будівництво, чи то Київрада видає дозволи на захоплення, а тоді “з`жджає” з теми?

Можливо, прокуратурі варто почати розслідування з тих, хто підписував рішення про відвід землі, що належить державі і знаходиться у підпорядкуванні музею, якійсь приватній структурі?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.