Європейські цінності. Суд зобов’язав туркеню, що 30 років проживає в Німеччині і не знає німецьку, пройти гуманітарні курси

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.11.2012 16:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19115

Адміністративний суд у Карлсруе зобов’язав 61-річну туркеню, яка вже 30 років живе в Німеччині і не говорить мовою цієї країни, пройти курси німецької.

Суд оприлюднив своє рішення в понеділок, 26 листопада. Рішення суду підтвердило вимогу відомства у справах іммігрантів, яке намагалося змусити жінку закінчити інтеграційні курси. Чоловік туркені є власником невеликого магазину. Сім’я виростила в Німеччині шістьох дітей, які отримали німецьке громадянство.

На суді жінка підкреслювала, що всі її діти добре освічені і платять податки в німецьку казну. Своє незнання німецької вона пояснювала тим, що взагалі безграмотна.

Однак адміністративний суд не порахував її аргументи досить переконливими і вирішив, що держава і суспільство зацікавлені в інтеграції іноземців, що приїжджають жити в країну. Для цього іммігранти повинні "вміти порозумітися німецькою мовою хоча б на найпростішому рівні".

Жінка залишилася незадоволена вердиктом суду і подала апеляцію у вищий адміністративний суд Баден-Вюртемберга в Мангеймі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.