Вже навіть Фірташ критикує урядову політику

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.11.2012 18:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19120

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України стрімко скорочується, і в третьому кварталі поточного року він знизився вп’ятеро порівняно з аналогічним періодом 2011 року.

Про це повідомив голова Ради Федерації роботодавців, український бізнесмен Дмитро Фірташ.

"Я можу сказати вам цифру, вона не дуже хороша..., що в третьому кварталі 2012 року ми практично вп’ятеро отримали менше інвестицій у країну, ніж за 2011 рік. Це говорить про те, що інвестиції з країни йдуть. Нам треба повернути їх назад, бо це наша стабільність", - сказав Фірташ.

Іншою проблемою залишається повернення ПДВ, для вирішення якої було знайдено рішення.

Уряд за пропозицією Федерації роботодавців розгляне можливість випуску ПДВ-облігацій.

Про це на з’їзді Федерації роботодавців заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, повідомляє прес-служба Федерації роботодавців.

"Уряд розглядає можливість випуску цінних паперів. Швидше за все, з 1 січня це буде зроблено. Я думаю, що це рішення можливо, і воно влаштує більшість тих, то працює на експорт і має проблеми з оборотними коштами", - сказав Азаров.

Раніше, глава Федерації роботодавців Дмитро Фірташ, виступаючи на з’їзді заявив про те, що федерація просить уряд, щоб він підтримав пропозицію з випуску ПДВ-облігацій.

"Ми розуміємо, що вимагати повернути всі гроші не можемо. Завалимо бюджет. Тож ми пропонуємо повернутися до практики ПДВ-облігацій. Це не ідеальне рішення. Тоді у бізнесу хоча б з’явитися можливість планувати свою діяльність. І держава буде користуватися грошима підприємств не безкоштовно. Для бізнесу це буде можливість для отримання кредиту під заставу цих паперів", - сказав Фірташ.

За його словами, це реальне рішення, яке дозволить повернути гроші в економіку, вкласти у виробництво і створити близько ста тисяч нових робочих місць.

За інформацією Федерації роботодавців України, на 1 жовтня 2012 загальна заборгованість держави перед бізнесом з податку на додану вартість склала 40 млрд гривень. Крім того, переплата з податку на прибуток склала 16 млрд гривень.

"Не може бізнес безкоштовно кредитувати державу, в той час як банки видають кредити під 25 відсотків річних і вище", - сказав Фірташ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.