Московські попи стверджують, що руйнування історичної пам’ятки благословила столична влада

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.11.2012 11:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19124

Роботи, які передують будівництву адміністративно-господарського комплексу з апартаментами в Десятинному провулку в Києві, замовником якого є Українська православна церква – Київський патріархат, ведуться на законних підставах.

Про це заявив у вівторок прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) на прес-конференції.

За його словами, одержані всі дозволи, включно з позитивним експертним висновком від державного підприємства «Укрдержбудекспертиза» щодо розгляду проектної документації, і Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю Києва дала дозвіл на виконання будівельних робіт.

Архієпископ Євстратій додав, що на ділянці необхідно завершити археологічні дослідження, для чого треба знести дві будівлі, які належать УПЦ КП і перебувають в аварійному стані. Ці будівлі не внесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток, і дозвіл на їхнє знесення давно є, наголосив він.

Прес-секретар УПЦ КП також повідомив, що на ділянці планується будівництво сучасного комплексу, який включатиме адміністративні, господарські приміщення, майстерні, а також чотири гостьові апартаменти – службові житлові приміщення, а не квартири.

Проект передбачає повне збереження фундаменту палацу князя Володимира, який планується накрити прозорим покриттям, а на першому поверсі комплексу буде влаштована музейна експозиція, присвячена цій пам’ятці культурної спадщини.

Плани знести згадані дві будівлі викликали протести частини громадськості, яка називає їх історичними пам’ятками. Активісти виступають також загалом проти будівництва на заповідному Десятинному провулку.

Інше будівництво веде поруч, на так само заповідному Десятинному пагорбі в Києві, Українська православна церква (Московського патріархату). Це будівництво – як кажуть активісти, каплиці, монастиря і нової Десятинної церкви – теж викликає протести.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.