Хроніки “покращення”. Новорічний стіл на двох коштуватиме 1000 грн

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.11.2012 12:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19126

У цьому році новорічний стіл на двох коштуватиме українцям в середньому від 750 до тисячі гривень, передає галузеве видання Agronews.

За підрахунками експертів, оскільки традиційно перед святами починають дорожчати солодощі та спиртне, експерти радять заздалегідь запасатися алкоголем і цукерками.

Зокрема, за підрахунками експертів, м’ясо та цитрусові можуть подорожчати на 20%, а солодощі на десять. Передбачається, що це відбудеться через два-три тижні. При цьому варто вказати на той факт, що економічних підстав на це немає - виною традиційний ажіотаж перед святами.

Між тим, на сьогодні цитрусові коштують від 12 до 19 гривень за кілограм, проте за кілька днів до Нового року їх вартість підскочить відразу на 20%. Що стосується цін на м’ясну продукцію, то також прогнозується їхнє зростання.

"Десь тижнів через два напередодні новорічних свят ціна піде вгору відсотків на 20. І це буде пов’язано не з економічною складовою, а виключно з ажіотажним попитом, з тим, що населення, яке прагне реалізувати свою продукцію, хоче напередодні свят заробити" , - відзначає керівник відділу консалтингового агентства Марія Колесник.

Нагадаємо, як повідомили в компанії Делойт, за результатами щорічного дослідження настроїв українських і європейських споживачів в сезон новорічних і різдвяних свят, плануючи новорічні свята, українці в першу чергу розраховують на власні заощадження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.