Договір про LNG-термінал підписав самозванець, щоб не зірвати церемонію

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 28.11.2012 22:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19133

Іспанська фірма “Gas Natural Fenosa” підтвердила, що людина, яка ставила свій підпис під інвестиційною угодою про будівництво терміналу зрідженого газу – самозванець.

В свою чергу, сайт Кабміну повідомив: угоду підписав генеральний директор із зовнішніх зв’язків іспанської компанії.

Насправді замість генерального директора із зовнішніх зв’язків іспанської компанії угоду підписав такий собі Йорді Сарда Бонвеї. В Держінвестпроекті пояснили: підписувати угоду був запрошений Табернеро, але він не з’явився. Тож Бонвеї взяв ручку і зробив усе сам. Хоча не мав на це права.

Заступник голови Держінвестпроекту, який безпосередньо курує LNG-терміналом, підтвердив: Сарда не мав права на підпис, але якби він цього не зробив, то церемонія була б зірвана.

Бонвеї справді іспанець і у нього в Барселоні три фірми. Всі вони займаються нерухомістю та купівлею-продажем землі. Одна з них має гучну назву "Украінвест". Утім, жодного стосунку до газу, тим паче зрідженого, цей громадянин не має.

А що саме підписав Бонвеї та директор Держагенства інвестицій Каськів? Міністр енергетики заявляє, що було підписано акціонерну угоду, а Каськів, зі свого боку, вважає, що це була угода на розробку техніко-економічного обгрунтування проекту.

А от заступник Каськіва каже, що це угода про співробітництво в реалізації проекту.

Як повідомлялося раніше, термінал через 5 років дасть змогу приймати скраплений газ, який доставлятимуть морськими танкерами з Алжиру, Єгипту, Нігерії чи Катару. Щорічно Україна отримуватиме 10 млрд кубометрів газу за ціною, на 20% меншою за російську.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.