Єврокомісар вірить, що за певних умов Україна може через рік підписати угоду про асоціацію

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 29.11.2012 16:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19142

Комісар ЄС з розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле вірить у можливість підписання Угоди про асоціацію з Україною у листопаді 2013 року.

Про це він заявив у Стокгольмі під час виступу на Форумі громадянського суспільства і «Східного партнерства».

«Я вірю, що Вільнюський саміт («Східного партнерства») може побачити підписання Угоди про асоціацію, включаючи глибоку та всебічну зону вільної торгівлі з Україною», - сказав він.

«Однак для того, щоб це сталося, сильна відданість Європейського Союзу продовжувати політичну асоціацію та економічну інтеграцію з Україною має віддзеркалюватися у визначених діях українського уряду та нового парламенту щодо добре відомих та неодноразово висловлених стурбованостей», - додав Фюле.

Як повідомлялося раніше, європейські ЗМІ повідомили, що Чеська Республіка, Литва, Польща і Словаччина хочуть підписати торгову угоду і угоду політичну асоціацію на саміті країн Східного партнерства, який відбудеться у Вільнюсі восени 2013 року.

Як відомо, Україна та ЄС розпочали переговори щодо угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня цього року угода була парафована сторонами.

У ЄС неодноразово заявляли, що підписання угоди можливе тільки після того, як Київ виконає ряд вимог, серед яких – припинення переслідування опозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.