Вперто проштовхуючи валютний податок, оточення гаранта зневажає навіть пропрезидентську більшість парламенту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.11.2012 17:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19144

Заступник Голови Верховної ради України Микола Томенко заявив, що у справі так званого 15% валютного податку оточення Президента зневажає не лише суспільство, а й більшість Верховної Ради.

Так Томенко прокоментував заяву голови комітету НБУ з протидії недобросовісних валютних операцій Юрія Горшкова про те, що законопроект про 15% податок на продаж валюти найближчим часом буде внесений до Верховної Ради, повідомила прес-служба «Батьківщини».

Віце-спікер Парламенту нагадав, що даний проект закону не виносився на голосування у Верховній Раді, оскільки представники абсолютної більшості депутатського корпусу, в тому числі і провладної більшості, висловилися проти його розгляду, не знайшовши в ньому ні соціальної справедливості, ні економічної ефективності.

Томенко зауважив, що дане прагнення керівництва Національного банку, яке фактично входять в так звану «сім’ю Президента», означає, що для того, щоб врятувати фінансову та соціально-економічну ситуацію, до якої влада довела, «необхідно взяти за основу ідею інвестувати в українську економіку не за рахунок олігархів чи фінансово-політичних кланів і груп, а за рахунок простих громадян».

«І той факт, що далі Національний банк намагається повернутися до цього законопроекту лише з технічними поправками, це зневага не лише до усіх громадян, а й зневага до парламентської більшості, зокрема Партії регіонів, яка переконливо доводила, що лише після серйозного доопрацювання, за погодженням з експертами і фахівцями та при суспільній згоді, можлива поява цього документу», - наголосив Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.