“Укрзалізниця”націлилася підняти тарифи на приміські поїзди в 6 разів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.11.2012 20:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19146

Вартість проїзду в приміському залізничному сполученні потрібно в середньому підвищити в 6 разів для того, щоб витрати не перевищували доходи.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Цей показник є усередненим, так як тариф розраховується в залежності від відстані, специфіки маршруту, виду тяги", - сказано у повідомленні.

У компанії повідомили, що перевезення в приміському секторі збиткові за своєю природою, проте вирішувати проблему потрібно спільно.

В "Укрзалізниці" також зазначили, що діючі тарифи у 1,5 - 4 рази нижче оплати аналогічних автотранспортних послуг в Україні.

Як відомо, нещодавно "Укрзалізниця" повідомила, що хоче спрямувати у 2013 році на оновлення рухомого складу 8,66 млрд гривень.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр Микола Азаров також зазначив, що для модернізації "Укрзалізниці" необхідно побудувати 400-500 поїздів.

Проте віце-прем’єр-міністр інфраструктури Колесніков зазначив, що коштів на оновлення залізничного пасажирського рухомого складу немає.

"Адміністрація завжди купувала ці поїзди за власні гроші, хоча за законом саме держава має забезпечувати фінансування закупівель поїздів для перевезення пасажирів", - заявили у прес-службі "Укрзалізниці".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.