Затуліну примарилося, що українці б’ються в чергах за російськими паспортами

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.11.2012 10:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19151

Росія має надавати російське громадянство за спрощеною процедурою своїм співвітчизникам серед громадян України, не вимагаючи від них відмови від українського громадянства.

Про це заявив директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін у Раді федерації під час парламентських слухань "Про законодавчі аспекти вдосконалення роботи із співвітчизниками, які проживають за кордоном".

"Законодавці вимагають від тих, хто хотів би скористатися такою спрощеною процедурою в процесі отримання російського громадянства, відмови від громадянства країни проживання. Я вважаю, що це вимагати не треба", - зазначив він.

"Для мене важливо не те, щоб вони обов’язково переїхали до Росії. Для мене важливо, щоб вони були громадянами Росії, перебуваючи і живучи в Україні, Казахстані, Білорусі тощо", - сказав Затулін.

За його словами, у такому разі це може врятувати цих людей від асиміляції і встановити між ними і Росією стійкий зв’язок.

"Це гарантія від зникнення росіян у нових незалежних державах", - вважає Затулін.

Крім того, Затулін заявив, що "від третини до половини населення України" хотіла б одержати російське громадянство.

"Я думаю, що всі ті, хто при опитуванні громадської думки виступають за відтворення єдиної держави, а їх, як правило, близько 16-17% на сьогоднішній день, зрозуміло, захочуть цього", - зазначив він.

"Плюс цього захочуть ті люди, які розуміють, що неможливо створити єдину державу або це важко, але при цьому хотіли б разом з громадянством України мати громадянство РФ, тому що вони етнічні росіяни і пов’язують себе не лише з Україною, а й Росією", - сказав Затулін.

"Думаю, від третини до половини населення України була б готова претендувати на таке громадянство, включаючи, між іншим, і електорат шановної "Свободи", який зробить це зовсім з інших причин, - у зв’язку з тим, що вони заробляють собі на прожиття в основному в Тюменській області й Ханти-Мансійському окрузі", - додав він.

При цьому Затулін упевнений, що така пропозиція не буде негативно сприйнята владою України.

За його словами, у багатьох відомих людей України, які є народними депутатами, є паспорти інших країн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.