Чечетов вже готовий «махнути рукою» за 15% валютний податок

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.12.2012 12:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19160

Перший заступник керiвника фракцiї Партiї регiонiв у Верховнiй Радi Михайло Чечетов заявляє, що парламент у вiвторок проголосує за впровадження 15-вiдсоткового податку на продаж валюти.

За його словами, які наводить «Комсомольская правда в Украине», це станеться, якщо Нацiональний банк України внесе цей законопроект.

«Треба виправити ситуацiю, коли бруднi спекуляцiї певних фiнансових структур похитнули курс гривнi. Ми у Верховній Раді просто обговорили цей закон – i долар уже стабiлiзувався. Тож треба продовжувати», – сказав Чечетов.

Внесений головою профiльного парламентського комiтету Вiталiєм Хомутиннiком без попереднього громадського обговорення законопроект викликав протести, внаслiдок чого його було знято з розгляду на засiданнi 20 листопада.

Імовірність його розгляду на останньому пленарному засiданнi шостого скликання парламенту підтвердив Радіо Свобода депутат-регіонал Василь Горбаль.

Нацбанк наполягає, що законопроект не стосуватиметься iнтересiв звичайних громадян. В НБУ впевненi, що ухвалення вiдповiдного закону сприятиме стабiлiзацiї валютного курсу. Водночас опоненти переконанi, що новації призведуть до вiдновлення чорного ринку й не досягнуть поставленої мети.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.