Адвокати Луценка подали другу скаргу у Європейський суд

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2012 16:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19165

Сьогодні, 3 грудня 2012 року, адвокати ув’язненого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка подали другу скаргу до Європейського суду з прав людини відповідно до ст. 2 та ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Прес-служба «Народної самооборони» зазначає, що повідомлення Державної пенітенціарної служби України, датовані 3 грудня 2012 року, про надання рекомендованих лікарями медпрепаратів та погодження Ю.Луценком на госпіталізацію до Чернігівської обласної лікарні свідчить про спростування самими пенітенціарниками повідомлень про «задовільний стан Юрія Луценка».

Прес-служба «НС» також зазначає, що оперативні дії керівництва Менської виправної колонії №91 та Чернігівського управління пенітенціарної служби пов’язані із останніми заявами Ю.Луценка про навмисне доведення його до інвалідності через ненадання медичної допомоги у колонії, а також візиту до колонії з інспекційною перевіркою групи народних депутатів, омбудсмена та заступника прокурора області.

Довідково зазначимо, що у статті 2 Конвенції зазначається: «Право кожного на життя охороняється законом. Нікого не може бути умисно позбавлено життя інакше ніж на виконання смертного вироку суду, винесеного після визнання його винним у вчиненні злочину, за який закон передбачає таке покарання».

Стаття 3 Конвенції зазначає: «Нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.