Яценюку вже цікаво, яких «папєрєдніків» звинувачуватиме Азаров після своєї відставки

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 3.12.2012 17:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19166

Відповідальний за дуже складну економічну ситуацію в Україні не тільки уряд. Персональну відповідальність за все, що відбувається в країні, несе Президент Янукович.

Про це заявив 3 грудня журналістам у Верховній Раді голова ради об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба об’єднаної опозиції.

«Президент Янукович почав частково виконувати програму опозиції, тому що він відправив у відставку уряд. Але забув ще написати заяву про власну відставку – це ще один з основних пунктів опозиційної програми», - зазначив він.

Яценюк наголосив, що цей уряд два роки працював без програми дій. «Проте вони багато чого натворили. Саме цей уряд прийняв пенсійну реформу, яка збільшила пенсійний вік і скоротила пенсії; Податковий кодекс, який створив найскладнішу податкову систему в світі. Саме цей уряд прийняв закон про медичний експеримент, який фактично знищив всю медицину в чотирьох областях. Він за останні 1,5 роки зменшив золотовалютні резерви країни на $12 млрд. Саме цей уряд зробив все для того, щоб Україна стала однією з найкорумпованіших країн світу», - наголосив Яценюк.

Він вважає, що «персональну відповідальність за все, що відбувається в країні, несе тільки одна людина – президент Янукович».

«Що він там тасує всередині своєї команди – це мало кого обходить. Тому що він підписував ці закони. Він давав вказівки уряду. Він давав вказівки голосувати більшості», - підкреслив опозиціонер.

Він зазначив, що у влади тепер виникла ще одна проблема – вона не зможе звинувачувати у всьому попередників.

«Тепер Азаров став «папєрєдніком». І як яким чином новий уряд буде реагувати на своїх попередників, це буде цікаво побачити», - зауважив Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи зможе Азаров знову стати прем’єр-міністром, Арсеній Яценюк підкреслив, що ця відставка пов’язана «з низкою дуже складних економічних викликів, в які зайшла Україна завдяки цьому президенту і цьому уряду».

«Країна знаходиться на межі втрати золотовалютних резервів. Країні не дають кредити МВФ, негативне торгівельне сальдо, ми постійно збільшуємо дефіцит торгівельного сальдо. Темпи росту економіки перетворили в темпи падіння економіки, четвертий місяць поспіль у нас падає промислове виробництво», - пояснив Яценюк.

«Тому, звичайно, на цей уряд будуть намагатися звалити всі економічні провали політики як цього президента, так і цього прем’єр-міністра.Чи втримається сьогоднішній прем’єр-міністр? Яка різниця? Кого б вони не призначили – це вплине тільки в частині погіршення, а не покращення», - додав він Яценюк.

Як повідомлялось, раніше Яценюк заявив, що відправлений у відставку уряд не має права подавати бюджет до Верховної ради.

"Регіонали не читали закон про регламент і забули, що якщо уряд відправлений у відставку, то він не має права подавати закон про держбюджет", - сказав він.

Нагадаємо, 3 грудня президент Віктор Янукович прийняв відставку прем’єр-міністра Миколи Азарова та всього Кабміну.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує розгляд парламентом VII скликання призначення Президентом нового прем’єр-міністра 13-14 грудня.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв вважає, що у Азарова є високі шанси знову очолити уряд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.