Лукашенко об'явив закінченя спектаклю-кризи. І при тому, не лаяв Захід

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 14.01.2007 23:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1917

Лукашенко об'явив про закінчення кризи між Мінськом і Москвою. Про ціни на газ, які нібито були її причиною, не згадував. Проте, звернув свій погляд на Захід, де побачив підтримку.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив сьогодні, що криза в білорусько-російських відносинах минула, передає телеканал "Вєсті". Глава білоруської держави не бачить більше проблем, які були пов'язані з постачаннями до Європи газу та нафти. Він зазначив, що узгоджені конкретні контракти та ціни на січень і лютий є для Мінська прийнятні.

Білорусь готова на будь-яку співпрацю з Європою ради забезпечення національної безпеки у сфері постачань вуглеводневої сировини, також заявив сьогодні журналістам на своїй ділянці для голосування по виборах в місцеві Ради президент Білорусі Олександр Лукашенко. "Повинен сказати, що і Європа, і США в цій ситуації повелися порядно. Вони запропонували допомогу і підтримку, якщо це буде потрібно білоруській державі та народу. І це ми ніколи не забудемо. Якщо європейці готові в цьому відношенні співробітничати з Білорусією, то ми підемо на будь-яку співпрацю з Європою ради забезпечення нашої національної безпеки у сфері постачань вуглеводневої сировини", - підкреслив О.Лукашенко.

Президент Білорусі також заявив, що "Європа багато що зрозуміла" в результаті білорусько-російської суперечки з постачання енергоносіїв. "У Європі були і ті, хто "потирав руки", був задоволений конфліктом. Хочу сказати наступне: хай скажуть Білорусі спасибі, що це відбулося. Вони багато що зрозуміли після цього конфлікту. І той, хто сьогодні сміється і "потирає руки", повинні знати - сьогодні ми, а завтра можуть бути вони", - додав глава білоруської держави.

Від “Аратти”: фюрер місцевого масштабу Лукашенко, як завжди - зразок прямо скажімо, мудрості. Мовляв, ба дурні європейці, а який я вам урок надав? Як би не його “союзна війна” нібито усі б були у полоні ілюзій, щодо Москви. Хоча, як на нас - то можемо висловити хіба що здивування: невже пан Лукашенко газет не читає? Навіть російських. Адже, як повідомляли російські агенції, законодавці у США задовго до “вентильної” оперетки між Мінськом і Москвою розпочали розгляд законопроекту про енергетичну політику, причому у найпрямішому зв'язку із діями Москви. Після прецедентів із Україною й Грузією, про що прямо вказано у зазначеному документі. А про “мудрого” Лукашенка - ні слова, ні, навіть, коми. Отакої!

Втім, що таке “союзна держава” Росія+Білорусь тепер дійсно мало хто має ілюзії. Адже, Лукашенко щойно публічно заявив, що за для задоволення власних амбіцій (бо ми не такі наївні, щоб припускати, що білоруського диктатора цікавить доля його народу) ладен дружити навіть із західними імперіалістами. Проти Москви, зрозуміло.

Як на нас, то після таких наочних прикладів, які продемонстровані усьому загалу, усі балачки про ЄЕП мають посісти чільне місце. Поруч із анегдотами про народного героя Василя Івановича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.