Томенко вважає фарсом «розгляд» проекту бюджету

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.12.2012 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19177

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко заявив, що владний проект бюджету – це бюджет з найбільшим дефіцитом поваги до українського народу та Української Держави.

Про це політик сказав у вівторок, виступаючи з трибуни парламенту під час розгляду Проекту Закону про державний бюджет на 2013 рік.

«Розглядом цього документу ми встановили абсолютний рекорд: депутати мали аж 40 хвилин на ознайомлення з основним фінансовим законом країни на наступний рік», - відмітив Микола Томенко.

«Але найбільший прикол року те, що відставлений уряд без новообраного парламенту визначає стратегію економічного життя України на 2013 рік», - додав він.

Віце-спікер наголосив, що не може парламент, що доживає останні дні, визначати як жити країні у 2013 році, так само, як і відставлений уряд не може пропонувати такий серйозний документ.

На його переконання, прем’єр-міністр разом зі всім складом уряду та головою рахункової палати повинні були прийти у парламент і прозвітувати про ситуацію в Україні.

«Натомість, те, що відбувається сьогодні, - це фарс, бо треба було б у складі цього парламенту слухати уряд, аналізувати, а новий парламент мав би заслухати новий уряд, визначити стратегію розвитку і після цього голосувати», - підкреслив політик.

Говорячи про цифри представленого проекту бюджету, Микола Томенко звернув увагу на збільшення видатків на утримання прокуратури і міліції.

Він наголосив, що видатки на Генеральну прокуратуру збільшуються майже на 21%, на Державну судову адміністрацію на 4,2%, на Міністерство внутрішніх справ на 3,3%, на Службу безпеки на 4,8%.

«Тобто нам говорять, що грошей немає, але виявляється, що на те, щоб тримати у покорі український народ і ганяти опозицію і простих людей – гроші є», - наголосив він.

«Я вже не кажу про те, як фінансується освіта і гуманітарна сфера загалом», - додав політик.

«Тому, коли ми говоримо, що в бюджеті закладений найбільший дефіцит за історію незалежності – це правда, але ще більша правда, що бюджет говорить про дефіцит поваги до українського народу і дефіцит поваги до Української Держави», - наголосив Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.